design

Vejen til en god designregistrering er ofte lige så unik som dit produkt, og vi vil gerne guide dig i den rigtige retning

At få etableret designbeskyttelse af dine produkters design kan give din virksomhed en vigtig konkurrencefordel. Dette gør sig især gældende i verden i dag, hvor designs er yderst vigtige. Dit produkts udseende kan være det, der får forbrugerne til at foretrække dine produkter frem for andre konkurrerende produkter.

Der er mange produkter, som kan få deres udseende registreret som designs. Åbenlyse eksempler inkluderer møbler, smykker og industrielt udstyr. Designbeskyttelse kan også anvendes på andre produkter som for eksempel en grafisk brugerflade (GUI) i et softwareprodukt, eller mønsteret på et tekstilprodukt. Vi anbefaler, at du registrerer et design, hvis du har brugt tid og ressourcer på at udvikle det, og hvis designet tilfører værdi til dit produkt.

Kombinerer man designbeskyttelse med patentbeskyttelse, er det muligt at opnå en særdeles stærk beskyttelse, idet man derved beskytter såvel det ydre udseende af produktet som den tekniske funktion af produktet.

Omkostninger ved designregistrering

Sammenlignet med andre IP-rettigheder kan designrettigheder opnås for en relativt lav pris. Eksempelvis kan man beskytte et produkts design i hele EU ved hjælp af en enkelt EU designansøgning, som typisk resulterer i en registreret designrettighed for en brøkdel af prisen, som en patentrettighed ville koste. En designregistrering har typisk en løbetid på op til 25 år, hvor der for et patent typisk opnås op til 20 år.

International designregistrering kan også opnås på en enkel måde, afhængig af hvilke lande, man er interesseret i: En international designansøgning kan for eksempel dække EU, Norge, Schweiz, Tyrkiet, og USA (de lande, som de fleste danske virksomheder sælger til eller udvider til).

Hvis du er interesseret i at se priseksempler for designbeskyttelse, kan du selv beregne den omtrentlige pris på dit projekt via vores online priskalkulator. Send os en mail ved at klikke på knappen Kontakt nedenfor og fortæl os, at du gerne vil have adgang til vores priskalkulator, så sender vi dig et link og adgangskoder.

Fordele ved at beskytte dine produkters visuelle udtryk med en designregistrering

At registrere dit design vil kort sagt styrke din position på markedet, da det giver dig mulighed for at forhindre andres krænkelse af dine designrettigheder.

Fra et marketingperspektiv skaber et registreret design værdi for både din virksomhed og for dine kunder. Fordi du har monopol på dit design, vil dine kunder vide, at produkternes oprindelse og kvalitet er garanteret, når de køber dine produkter. Det er ikke kun mad- og drikkevarer, som forbrugere er loyale over for, og som får dem til at foretrække specifikke mærker over tid. De kan også udvikle præferencer for sko, møbler, osv. Med tiden forbinder de kvaliteten af designet med din virksomhed og foretrækker dine produkter frem for konkurrerende produkter.

Ud fra et juridisk perspektiv vil en stærk designregistrering ikke kun beskytte dig mod designs, der er identiske med dit design, men også mod dem, der lægger sig meget tæt op ad dit design. Det giver dig mulighed for at stoppe eventuelle krænkende aktiviteter og kræve økonomisk erstatning fra krænkeren.

Hvis du giver toldmyndighederne en kopi af dit registrerede design, kan de identificere ulovlige kopier, og dermed forsøge at stoppe kopivarerne ved grænserne.

Få den bedste beskyttelse af dit design med hjælp fra vores designteam

Vejen til en god designregistrering er ofte lige så unik som dit produkt, og vi vil gerne være dem, der guider dig i den rigtige retning.

Designbeskyttelse kan etableres på mange forskellige måder og med forskellige økonomiske rammer afhængigt af designet af dit produkt, samt dine behov. Fordi hver klient og hvert produkt er unikt, bliver dit udgangspunkt, dine produkter og behov det grundlag, hvorpå vi, sammen med dig, bygger en strategi for din designregistrering. Vi bestræber os på at levere gennemsigtige løsninger, der passer til din specifikke situation. Mange års erfaring med både designs og patenter sætter vores team af designeksperter i stand til at analysere dit produkt og finde den bedste løsning for netop dit projekt.

Som følge af vores mangeårige erfaring med designansøgninger i lande over hele verden, kan vi især hjælpe dem, der er interesserede i det internationale marked. Med hjælp fra de europæiske og internationale designmyndigheder, såvel som vores stærke og omfattende netværk af udenlandske agenter, kan vi hjælpe dig med at opnå designbeskyttelse i lande verden over. Vi kan også hjælpe med at forberede tegningerne til din ansøgning, således at disse er målrettet designpraksis i de enkelte lande/regioner, for derved sikre optimal designbeskyttelse.

Uanset om du vil registrere et design, der giver dig beskyttelse på det nationale marked eller på det internationale marked, har vores designeksperter viden, færdigheder og ressourcer til at hjælpe dig med dit projekt.

Læs mere: Patent, brugsmodel, eller design?

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi har et af Danmarks største og stærkeste teams af europæiske patentkonsulenter og designkonsulenter, som rådgiver inden for mange tekniske områder. Tag gerne fat i os til en uforpligtende snak.

Lau Lund Olsen

European Patent Attorney, European Design Attorney, Partner

llo@gipc.eu

+45 77 34 44 69

Eller vælg at blive ringet op

Få værdifulde råd og tips

I nyhedsbrevet giver vores eksperter relevante råd og tips om aktuelle emner inden for patent og design.

Vi er stolte af at være blevet anerkendt som en af Europas førende patentkonsulentsvirksomheder af Financial Times.