IP – Forretning og
strategi

Guardian tager udgangspunkt i din forretning for at sikre dig en god IPR-strategi

For virksomheder, der lever af at udvikle nye produkter, er en klart defineret patentstrategi eller IPR-strategi lige så vigtig som en fornuftig forretningsstrategi. Det er dog væsentligt, at IPR-strategien understøtter din virksomheds forretningsstrategi på bedst mulige måde. Herved kan IPR-strategien sikre virksomhedens markedsposition og skabe reel værdi for virksomheden.

En IPR-strategi kan også være vigtig for andre typer af virksomheder, f.eks. handelsvirksomheder, der importerer produkter, som kan være patentbeskyttede. Her gælder det især om at sikre, at man ikke risikerer patentkrænkelse af andres rettigheder.

Offensiv eller defensiv strategi?

En patentstrategi kan være offensiv, idet der lægges vægt på at hindre konkurrenter i at udnytte virksomhedens egen teknologi og opfindelser. Omvendt kan en patentstrategi være defensiv, idet der lægges vægt på at sikre, at virksomheden kan udnytte sin egen teknologi og opfindelser uden risiko for at krænke andres rettigheder.

en plan for håndtering af ipr

En IPR-strategi kan siges at være en plan for, hvordan virksomheden håndterer IPR, dvs. immaterielle rettigheder, såsom f.eks. patenter, brugsmodeller og designrettigheder. Strategien kan være overordnet eller mere detaljeret. Den bør være nedskrevet og omfatte procedurer, som skal følges, ligesom f.eks. en kvalitetsstyringsmanual, sådan at man ikke undervejs glemmer at overveje vigtige skridt.

Strategien bør typisk omfatte retningslinjer for mulig patentbeskyttelse af egne produkter, f.eks. ved definition af procedurer for indsamling og evaluering af nye opfindelser i virksomheden. Endvidere bør strategien omfatte retningslinjer for, hvordan man forholder sig til andres rettigheder. F.eks. kan der etableres en patentovervågning af konkurrenter og relevante tekniske områder.

Hvordan guardian kan hjælpe dig

Hos Guardian har vi mange års erfaring i at udarbejde patentstrategier sammen med såvel store som små virksomheder. Vi sætter os ind i din virksomheds produkter, forretningsstrategi og markedssituation. Vi analyserer risici og muligheder, og sammen kan vi derved opstille kriterier for, hvad en god IPR-strategi bør omfatte. På denne måde sikrer vi, at strategien understøtter din virksomheds forretning på bedst mulige måde og derved skaber sikkerhed og reel værdi for dig og din virksomhed.

Læs mere: Skal man have en patentstrategi?

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi har et af Danmarks største og stærkeste teams af europæiske patentkonsulenter og designkonsulenter, som rådgiver inden for mange tekniske områder. Tag gerne fat i os til en uforpligtende snak.

David Hendriksen

European Patent Attorney, Managing Partner

dhe@gipc.eu

+45 77 34 44 49

Lau Lund Olsen

European Patent Attorney, European Design Attorney, Partner

llo@gipc.eu

+45 77 34 44 69

Eller vælg at blive ringet op

Få værdifulde råd og tips

I nyhedsbrevet giver vores eksperter relevante råd og tips om aktuelle emner inden for patent og design.

Vi er stolte af at være blevet anerkendt som en af Europas førende patentkonsulentsvirksomheder af Financial Times.