cases & indsigt

Læs mere om hvordan vi arbejder, og hvordan vi kan hjælpe dig til at opnå den bedst mulige beskyttelse af dine opfindelser og ideér.

Sådan får du mest ud af patentvoucher-ordningen

Patentvoucherordningens 2023-pulje åbner for ansøgninger d. 17. april og igen d. 9. oktober. Puljen forventes at være på i alt 5 millioner, der fordeles ligeligt mellem de to ansøgningsrunder. Planlægger du at søge tilskud til dit patentarbejde gennem en patentvoucher? Så læs med her og få vores bedste tips. Patentvoucher-ordningen er et utroligt populært tilbud fra Erhvervsministeriet, som giver virksomheder muligheden for at søge tilskud til omkostninger relateret til en patentansøgning.

Hvordan udarbejdes en patentansøgning?

Hvad er vigtigt for at opnå et godt resultat? Hvis man ikke har stiftet bekendtskab med processen før, kunne man måske tro, at man blot udfylder en ansøgningsformular. Dette er dog langt fra tilfældet, og det er der en god forklaring på: For at opnå patent, skal du definere, hvorved opfindelsen adskiller sig fra det, som er kendt i forvejen. Samtidig bør du forsøge at definere opfindelsen så bredt som muligt, for at opnå bedst muligt beskyttelsesomfang.

Hvordan får du en god patentansøgning?

Du har brug for at få indleveret en patentansøgning, men hvordan griber du processen an? Typisk tager vi et indledende møde, hvor du kan præsentere din opfindelse. På basis heraf vil vi komme med anbefalinger og forslag til det videre forløb. Hvis du selv kan levere nogle figurer og komme med en nedskrevet forklaring af din opfindelse…

Er din patentovervågning klar til enhedspatentet?

Enhedspatentet og den fælles europæiske patentdomstol trådte i kraft d. 1. juni 2023, men hvad betyder det for din virksomhed? Vores partner Steen Østergaard anbefaler et tjek af din patentovervågning, for at fremtidssikre din forretning.

Patent, brugsmodel eller design?

Hvad er forskellene mellem disse rettigheder, og hvordan vælger du den rigtige? Patent og brugsmodel beskytter begge en teknisk funktion eller virkemåde ved et produkt, hvorimod et registreret design beskytter udseendet af et produkt. Hvis dit produkt skiller sig ud ved den tekniske funktion, vil det derfor være relevant at beskytte produktet med patent eller brugsmodel.