cases & indsigt

Læs mere om hvordan vi arbejder, og hvordan vi kan hjælpe dig til at opnå den bedst mulige beskyttelse af dine opfindelser og ideér.

Er din patentovervågning klar til enhedspatentet?

Enhedspatentet og den fælles europæiske patentdomstol er på vej, men hvad betyder det for din virksomhed? Vores partner Steen Østergaard anbefaler et tjek af din patentovervågning, for at fremtidssikre din forretning.

Enhedspatentet (UP) og den fælles patentdomstol (UPC)

Efter mange års forsinkelse træder enhedspatentet (UP) og den fælles europæiske patentdomstol (UPC) snart i kraft, måske allerede i slutningen af 2022 eller i begyndelsen af 2023. Det nye system åbner nye muligheder for patenthavere.

Sådan får du mest ud af patentvoucher-ordningen

Patentvoucherordningens 2022-pulje åbner for ansøgninger igen den 3. oktober. Puljen er på i alt 5 millioner, der fordeles ligeligt mellem de to ansøgningsrunder. Planlægger du at søge tilskud til dit patentarbejde gennem en patentvoucher? Så læs med her og få vores bedste tips. Patentvoucher-ordningen er et utroligt populært tilbud fra Erhvervsministeriet, som giver virksomheder muligheden for at søge tilskud til omkostninger relateret til en patentansøgning.

Patent, brugsmodel eller design?

Hvad er forskellene mellem disse rettigheder, og hvordan vælger du den rigtige? Patent og brugsmodel beskytter begge en teknisk funktion eller virkemåde ved et produkt, hvorimod et registreret design beskytter udseendet af et produkt. Hvis dit produkt skiller sig ud ved den tekniske funktion, vil det derfor være relevant at beskytte produktet med patent eller brugsmodel.