Hvordan får du en god patentansøgning?

Du har brug for at få indleveret en patentansøgning, men hvordan griber du processen an?

GUARDIAN GØR DET LET FOR DIG AT KOMME I GANG MED DIN ANSØGNING

Typisk tager vi et indledende møde, hvor du kan præsentere din opfindelse. På basis heraf vil vi komme med anbefalinger og forslag til det videre forløb. Hvis du selv kan levere nogle figurer og komme med en nedskrevet forklaring af din opfindelse, kan dette gøre det let at komme i gang med at udarbejde en patentansøgning, men dette er ikke et krav, idet vi let kan udarbejde figurer på basis af f.eks. fotos eller en model. Patentansøgningen kan vi også skrive på basis af din mundtlige forklaring eller præsentation.

  • Vi vil vurdere, om der eventuelt bør foretages en indledende søgning i patentlitteratur inden indlevering af din patentansøgning og forklare dig om fordele herved.
  • Vi vil forklare dig om fordele og ulemper ved forskellige strategier, og vi vil udarbejde et budget for forløbet, sådan at du ikke får kedelige overraskelser.
  • Skulle dit budget ikke række til en lang og detaljeret patentansøgning, så kan vi nedbringe de indledende omkostninger ved at inddrage dig i arbejdet med figurer og beskrivelse.

Når vi har skrevet det første forslag til ansøgningen, beder vi om dine eventuelle kommentarer, og typisk tager vi igen et møde eller en telefonsamtale om ansøgningen. Vi sørger for at forklare dig, hvordan vi har udarbejdet ansøgningen, f.eks. hvilke valg, vi har truffet undervejs, og hvilken betydning dette har for bl.a. ansøgningens beskyttelsesomfang. Vi ved, at en patentansøgning ikke er let forståelig for lægfolk, og vi gør derfor, hvad vi kan, for at forklare dig betydningen af ansøgningens opbygning.

Når ansøgningen er indleveret til patentmyndigheden, vil vi holde dig underrettet om tidsfrister, der skal overholdes, og give dig besked, når myndigheden har foretaget sin nyhedsundersøgelse og patenterbarhedsvurdering. Vi understøtter således hele processen indtil og efter patentudstedelse.

Vi har et af Danmarks største teams af europæiske patentagenter

Hos Guardian har vi mange års erfaring i at udarbejde og behandle patentansøgninger, og vi har et af Danmarks største og stærkeste teams af europæiske patentkonsulenter og europæiske designkonsulenter inden for mange tekniske områder. Lad derfor trygt os vurdere, hvilke muligheder du har.

Vi stræber altid efter at gøre det let og ligetil for dig som kunde at få optimal beskyttelse af dine idéer og opfindelser. Vi bruger de bedste værktøjer, som findes inden for IP-verdenen for at give din virksomhed den bedst mulige beskyttelse. Vi vil gerne forstå både forretningsdelen af din virksomhed samt de tekniske detaljer af din opfindelse eller det visuelle udtryk af dit nye produkt. På den måde kan vi skabe IP-rettigheder til dig, som virkelig giver dig og din virksomhed værdi.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi har et af Danmarks største og stærkeste teams af europæiske patentkonsulenter og designkonsulenter, som rådgiver inden for mange tekniske områder. Tag gerne fat i os til en uforpligtende snak.

E-mail: mail@gipc.eu

Eller vælg at blive ringet op

Få værdifulde råd og tips

I nyhedsbrevet giver vores eksperter relevante råd og tips om aktuelle emner inden for patent og design.

Vi er stolte af at være blevet anerkendt som en af Europas førende patentkonsulentsvirksomheder af Financial Times.