Samplix: En virksomhed i stejl vækst kræver patentrådgivere at vækste sammen med

Virksomheden Samplix har udviklet en teknologi, der leder efter ændringer i DNA, og dens hastige, men også brede udvikling har haft gavn af samarbejdet med Guardian IP Consultings omfattende patentrådgiverteam.

Når der opstår utilsigtede ændringer i cellernes gener eller fejl i vores genanalyser, skyldes det ofte uforudsete interaktioner mellem DNA-molekyler f.eks. under håndteringen af prøverne. I 2012 tog to tidligere ph.d.-studerende på DTU, Marie Mikkelsen og Thomas Kvist, denne udfordring op og deres arbejde udviklede sig sidenhen til virksomheden Samplix, som i dag tæller flere end 20 medarbejdere.

Samplix udvikler instrumenter, som gennem mikroskopiske dråber kan screene og karakterisere millioner af celler og bl.a. isolere relevante celle-kloner eller sjældne dele af DNA på kort tid og dermed selektere et område ud, for at se om der er genændring eller fejl i analysen. Med andre ord er virksomheden i stand til at finde en nål i en høstak, fordi alt foregår på mikroniveau.

Virksomheden samarbejder både med forskere og pharma-virksomheder og bevæger sig inden for et område, som har stor bevågenhed og stigende konkurrence.

Det er et område i vækst, hvor flere konkurrenter kommer til og derfor skal vi beskytte det, vi opfinder. Jo tidligere man er inde i en teknologi, jo større er muligheden for at få et patent som dækker bredt.

Søren Morgenthaler Echwald
VP for IPR hos Samplix

Hos Guardian IP Consulting, er European Patent Attorney og partner Verena Simpson, enig i denne betragtning:

– Der findes nogle store spillere ift. sekventering af DNA rundt om i verden, blandt andet i Kina. Samplix har skabt sig en niche på markedet, men virksomheden kunne hurtigt være blevet overrendt af konkurrenter, hvis den ikke havde fokus på patentbeskyttelsen.

Skiftet fra startup til voksende virksomhed betyder nye behov for patentrådgivning

Verena Simpson har arbejdet sammen med Samplix helt fra før virksomheden blev dannet og denne kontinuitet er vigtig for Samplix, som nyder godt af at have en rådgiver, som har været med i længere tid og som forstår virksomhedens teknologi og kommercielle aspekt.

– Den eneste måde vi kan få den rigtige beskyttelse er, at Guardian både forstår teknologien og vores forretning. Vi har arbejdet meget med freedom-to-operate og i denne proces er det vigtigt at kunne få svar på hvad de forskellige scenarier betyder, patentmæssigt og kommercielt, siger Søren Morgenthaler Echwald og fortsætter:

– Vi er vokset fra startup til en mere moden organisation. Tidligere lavede Guardian alt patentrelateret, men nu laver vi også nogle ting selv. Denne fleksibilitet sætter vi pris på, da det er vigtigt at have en samarbejdspartner, man kan vokse sammen med.

Patentkonsulenterne hos Guardian IP Consulting holder sig opdateret på den seneste udvikling og viden inden for kompliceret teknologi, som molekylær bioteknologi, der også inkluderer maskiner og dertilhørende teknologi til udførelse af de molekylærbiologiske processer. Det betyder, at Guardian som patentbureau kan dække de forskellige tekniske områder, som kunderne har behov for.

– Når en virksomhed som Samplix vokser, bliver udviklingen undervejs mere kompliceret, og den skal bruge flere patentkonsulenter, fx én som er specialiseret i device-udvikling, én som har speciale i kemiske stoffer, og én som har dybdegående forståelse for molekylærbiologien. Ligesom virksomheden skal udvikle sig, skal dens patentbureau også samle en gruppe, som kan dække de forskellige tekniske områder – det har Guardian sørget for ved at udvide vores team, der håndterer Samplix’ sager til at inkludere European Patent Attorney og partner Henrik Bagger og patentkonsulent Annette Sørensen. Vi skal kunne mærke vores kunders udvikling og udvikle vores services, så de dækker deres behov, slutter Verena Simpson.

Læs mere: Skal man have en patentstrategi?

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi har et af Danmarks største og stærkeste teams af europæiske patentkonsulenter og designkonsulenter, som rådgiver inden for mange tekniske områder. Tag gerne fat i os til en uforpligtende snak.

E-mail: mail@gipc.eu

Eller vælg at blive ringet op

Få værdifulde råd og tips

I nyhedsbrevet giver vores eksperter relevante råd og tips om aktuelle emner inden for patent og design.

Vi er stolte af at være blevet anerkendt som en af Europas førende patentkonsulentsvirksomheder af Financial Times.