Liftra: Vindmølleindustriens hastige vækst kræver skarp beskyttelse af patentrettigheder

Den globale udvikling i vindmølleindustrien går stærkt og leverandører skal tænke i nye, banebrydende opfindelser og samtidig have fokus på deres IP-rettigheder. Virksomheden Liftra, som producerer serviceudstyr til vindmølleindustrien, samarbejder med Guardian IP Consulting om at sikre sine nye og eksisterende produkter.

Danmark er kendt som en stor spiller inden for vindmølleindustrien – en industri, som bliver mere og mere udbredt verden over i takt med, at opmærksomheden på grøn og bæredygtig energi bliver større.

Som leverandør af serviceudstyr til vindmølleproducenter, arbejder Liftra med kundetilpassede produkter, som det er nødvendigt at beskytte rettighederne til, da konkurrenter skyder frem, både herhjemme og internationalt. Danmark er stadig det land, som indleverer flest patentansøgninger relateret til vindenergi, men især Tyskland og USA følger trop.

I takt med at branchen vokser, er vores behov for at patentere og beskytte vores opfindelser også blevet større. Vindmøllebranchen er speciel, fordi vi som leverandør både har konkurrenter blandt andre leverandørvirksomheder og hos de store vindmølleaktører, som selv udvikler udstyr til service. Derfor giver det rigtig god mening for os at have en skarp patentstrategi.

Daniel Lassen
IP Manager hos Liftra

Nytænkning kræver stort IP-fokus

Igennem flere år har Liftra arbejdet tæt sammen med Guardian IP Consulting om patentansøgninger på nye opfindelser og håndtering af eksisterende patenter. Et af produkterne er en selvhejsende kran, som via en wire hejser sig selv op på toppen af vindmøllehovedet. Herefter hejser kranen elementer til montering på vindmøllen op og eliminerer dermed behovet for en større kran placeret på jorden.

”Liftra har mange rigtig gode ideer, som konkurrenter vil kunne kopiere og benytte i deres egne produkter, hvis Liftra ikke beskytter sine værdifulde opfindelser. Samtidig har Liftra både fokus på at forbedre eksisterende produkter og opfinde nye. I en branche hvor det går så stærkt som vindmølleindustrien er begge dele utroligt vigtigt”, siger Lau Lund Olsen, European Patent Attorney og partner hos Guardian IP Consulting.

En kommercielt orienteret rådgiver er vigtig

At have fokus på produktudvikling er essentielt for Liftras forretning og derfor er behovet for en IP-rådgiver, som også kan tænke kommercielt, meget stort hos virksomheden.

”Det er enormt vigtigt for os at have en god IP-rådgiver, som også tænker vores kommercielle forretning med i deres arbejde, og ikke kun ser på det rent IP-faglige. Tidligere lavede jeg selv alt arbejdet med vores patentansøgninger, men med mit samarbejde med Guardian ved jeg, at kvaliteten er højere end hvis vi lavede det hele in-house, hvor jeg ikke har andre at sparre med”, siger Daniel Lassen.

At opnå forståelse for de forretningsmæssige sider af kundernes opfindelser, så de opnår en så bred beskyttelse af deres opfindelse som muligt, er del af Guardian IP Consultings forretningsorienterede tilgang til patenter, som i høj grad er baseret på, at kunden skal opnå kommerciel værdi af sine patenter.

Ser man på antallet af publicerede patentansøgninger inden for vindenergi er der ingen tvivl om, at innovationen vil fortsætte inden for denne industri og at beskyttelse af patentrettigheder vil være mindst lige så vigtigt i fremtiden.

Læs mere: Skal man have en patentstrategi?

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi har et af Danmarks største og stærkeste teams af europæiske patentkonsulenter og designkonsulenter, som rådgiver inden for mange tekniske områder. Tag gerne fat i os til en uforpligtende snak.

E-mail: mail@gipc.eu

Eller vælg at blive ringet op

Få værdifulde råd og tips

I nyhedsbrevet giver vores eksperter relevante råd og tips om aktuelle emner inden for patent og design.

Vi er stolte af at være blevet anerkendt som en af Europas førende patentkonsulentsvirksomheder af Financial Times.