CELVIVO: Opbygning af en stærk virksomhed kræver beskyttelse af idéer fra starten

Opbygning af en stærk virksomhed Biotekvirksomheden Celvivo har skabt en bioreaktor, der dyrker celler på en helt ny måde. Kontinuerlig udvikling af udstyret, så det efterligner levende celler, passer til markedets behov. Dette er afgørende for virksomheden – og det er beskyttelse af IP-rettigheder også.

Dyrkning af celler sker traditionelt i en petriskål, hvilket får cellerne til at flade ud. Men ved at holde cellerne i rotation danner de klynger, som efterligner celler i menneskekroppen. Stifterne af Celvivo baserede deres opfindelse på behovet for at dyrke celler på en sådan måde, at cellerne ville genvinde deres ellers mistede fysiologiske egenskaber.

Celvivo´s stiftere begyndte at arbejde på konceptet for mange år siden og begyndte at kommercialisere deres egen prototype i 2014 som et garageprojekt. Men da de mødte den fremtidige CEO for Celvivo, Peter Willems-Alnøe, i 2018, begyndte virksomheden at tage fart, bl.a. ved at få kompetente investorer og et ekspertteam om bord, som sammen forbedrede opfindelsen til at blive et yderst professionelt instrument.

I dag har virksomheden adskillige patentansøgninger, der er baseret på to produkter: Clinoreactor, som dyrker cellerne og Clinostar™, som er maskinen, der skaber det optimale vækstmiljø og drejer en eller flere bioreaktorer.

– Den traditionelle måde at dyrke celler på har været tilstrækkelig i mange år, siden den blev udviklet i 1950erne til at udvikle verdens første poliovaccine. Men for at bekæmpe kræft og udvikle præcisionsmedicin, har vi brug for at cellerne efterligner dem i menneskekroppen, som er det der sker   når de dyrkes i en enhed som vores. Vi håber, at mange laboratorier over hele verden vil indse dette og så bliver vores patenter meget værdifulde, siger Stephen J. Fey, Chief Research Officer og medstifter af Celvivo.

Celvivo´s udviklingsstrategi består i at kontinuerligt tilføje funktioner som software- og blodgennemstrømningsteknologi, for at gøre produkterne mere automatiserede og dermed attraktive for store biotek- og farmaceutiske virksomheder. Det understreger vigtigheden af ​​at patentere de forskellige funktioner.

Dette er et vanskeligt marked at komme ind på, så det giver mening for Celvivo at udelukke konkurrenter fra at kopiere virksomhedens innovative funktioner. Markedet er også præget af virksomheder, der har brugt de samme leverandører i mange år, så du skal tilbyde noget med betydelige forbedringer, for at de skifter leverandør, hvilket Celvivo fokuserer på.

David Hendriksen, Managing Partner
Guardian IP Consulting.

Ikke kun et kundesamarbejde, men et ægte partnerskab

Da Celvivos arbejde drejer sig om både bioteknologi og mekanisk og elektrisk udstyr, har virksomheden haft gavn af det brede team af rådgivere hos Guardian IP Consulting. Celvivo-teamet har også været imponeret over læringskurven for deres primære rådgiver.

– David har ikke en biotek-baggrund, men han forstod hurtigt både konceptet bag vores opfindelser og hvad der er vigtigt for vores forretning. Vi var i stand til at tilføje mange funktioner, hvor nogle er selve kernen i produktet, mens andre er supplerende, siger Søren Alnøe, Chief Operating Officer hos Celvivo, og fortsætter:

– Når vi ringer med spørgsmål, tager David sig tid til at forklare de dybdegående patentaspekter i et sprog, så vi forstår det. Det er rart for os at vide, at vi er i gode hænder. Det administrative arbejde, som Davids kolleger udfører, såsom at holde øje med deadlines, får os også til at føle, at de er en del af vores team, og at vi ikke blot er kunde hos dem.

For et selskab som Celvivo, der har investorer som kommer fra en teknologidrevet virksomhed, er det afgørende at patentere sin teknologi for at opbygge en stærk virksomhed, der starter med at beskytte sine idéer.

Læs mere: Skal man have en patentstrategi?

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi har et af Danmarks største og stærkeste teams af europæiske patentkonsulenter og designkonsulenter, som rådgiver inden for mange tekniske områder. Tag gerne fat i os til en uforpligtende snak.

E-mail: mail@gipc.eu

Eller vælg at blive ringet op

Få værdifulde råd og tips

I nyhedsbrevet giver vores eksperter relevante råd og tips om aktuelle emner inden for patent og design.

Vi er stolte af at være blevet anerkendt som en af Europas førende patentkonsulentsvirksomheder af Financial Times.