Kvadrat Acoustics: IP-beskyttelse af eksklusive akustiske paneler i hele verden

Når arkitekter designer rum, spiller akustikken ofte en stor rolle. Kvadrat Acoustics specialiserer sig i æstetiske og funktionelle tekstilpaneler og sætter pris på, at Guardian IP Consulting tænker virksomhedens produktudvikling ind i deres arbejde.

Kvadrat Acoustics udvikler tekstilpaneler med en patenteret teknologi til at opspænde stort set enhver type af tekstil. Virksomhedens innovationsafdeling har nu udviklet et nyt koncept med tredimensionelle paneler, som består af et aluminiumskelet, med tekstil, som følger skelettets bølgende former. Strukturen leder tankerne hen på vingerne på flyvemaskiner fra 1930’erne.

Kvadrat Acoustics´ innovative løsninger gør dem populære hos kunderne, men desværre også hos kopister, hvilket betyder at virksomheden har brug for omfattende patentbeskyttelse.

– Det er altafgørende for vores virksomhed, at vi patenterer vores løsninger. Vi lægger meget vægt på at udvikle enestående teknologi og derfor bliver vi nogle gange kopieret. Vi opererer i byggebranchen, hvor der ikke er stor tradition for patentbeskyttelse, men vi har stor gavn af det, ikke mindst fordi vi lægger nogle muskler bag det vi laver og aktivt forfølger kopister, siger Jesper Nielsen, Design Director hos Kvadrat Acoustics.

Mens patenter i byggebranchen er et særsyn, findes der dog rigtig mange patenter på opspænding af tekstiler, af varierende kvalitet. Netop dette er væsentligt for, at Kvadrat Acoustics ikke alene beskytter sine egne løsninger, men også navigerer blandt eksisterende løsninger.

– Kvadrat Acoustics har et eksklusivt kundesegment og leverer paneler til blandt andet operaer. Virksomheden har mange konkurrenter, der står på spring for at kopiere. Mange kan levere loftpaneler med stof spændt udover, men Kvadrat Acoustics har en langt bedre metode og derfor er deres patenter vigtige, siger Lau Lund Olsen, European Patent Attorney og partner hos Guardian IP Consulting.

God patentrådgivning kræver indsigt i produktudvikling

I samarbejdet med Kvadrat Acoustics, tager Guardian IP Consulting sig af en række opgaver, bl.a. også at lave konkurrentovervågninger på månedsbasis og overvåge nye patenter, som kan have betydning for Kvadrat Acoustics´ forretning.

– Guardian er med helt ind i vores produktudvikling, når vi skal lave noget nyt. Her vejleder de os i hvilken tilgang som kunne være mest fordelagtig, hvis vi sidder med to forskellige muligheder og de giver os sparring på selve produktudviklingen, siger Jesper Nielsen og fortsætter:

– Vi har opnået rigtig god patentbeskyttelse, hvor alle vores patentkrav er kommet igennem, og jeg er sikker på at det især skyldes Guardians gode tekniske og mekaniske forståelse. De vil altid gøre tingene ordentligt og viser stort engagement i deres arbejde.

Samarbejde er vigtig

Hos Guardian IP Consulting er det ligeledes vigtigt at samarbejdet bidrager til Kvadrat Acoustics´ forretning. Dette sker blandt andet ved at drøfte patenterbarheden ved nye produkt-features.

Vi diskuterer ofte om en specifik feature giver værdi for Kvadrat Acoustics´ kunder, for der er ingen grund til at patentere en smart idé, hvis der ikke er forretningsværdi i at beskytte den bestemte teknologi.

Lau Lund Olsen
European Patent Attorney & Partner, Guardian IP Consulting

Mens patentering traditionelt set har beskyttet ingeniørarbejde, er Kvadrat Acoustics´ patentstrategi et interessant eksempel på, at behovet også findes hos arkitekter og deres leverandører, hvor æstetik og funktion går op i en højere enhed.

Læs mere: Skal man have en patentstrategi?

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi har et af Danmarks største og stærkeste teams af europæiske patentkonsulenter og designkonsulenter, som rådgiver inden for mange tekniske områder. Tag gerne fat i os til en uforpligtende snak.

E-mail: mail@gipc.eu

Eller vælg at blive ringet op

Få værdifulde råd og tips

I nyhedsbrevet giver vores eksperter relevante råd og tips om aktuelle emner inden for patent og design.

Vi er stolte af at være blevet anerkendt som en af Europas førende patentkonsulentsvirksomheder af Financial Times.