DISA: Mangeårigt fokus på patenter bidrager til markedsledende position

Virksomheden DISA har siden 1960erne arbejdet dedikeret med IP-beskyttelse. At kunne levere de bedste produkter, som skaber værdi for kunderne, er drivkraften i DISAs innovation og udvikling og derfor er det essentielt at have en patentrådgiver med forståelse for virksomhedens forretning.

Gennem flere årtier har DISA udviklet og produceret sandstøbemaskiner og proceslinjer, som bruges i støberier verden over. Tilbage i 1960 købte virksomheden et patent på produktionslinjen DISAMATIC, en revolutionerende opfindelse, som bragte produktionen på støberierne væk fra den manuelle og over til den automatiserede produktion.

Mens det oprindelige DISAMATIC-patent er udløbet for længst, har DISA efterfølgende udviklet meget på teknologien og opnået patenter på de nye udviklingstrin gennem årene.

I dag vil jeg mene, at vi er førende inden for vores område, for ingen konkurrenter har noget som ligner det vi laver. Vi sætter dagsordenen og tager teten med nye produkter, som vores DISA Mould Accuracy Controller.

Per Larsen, Innovation Manager
DISA

DISA Mould Accuracy Controller, eller blot DISA MAC, måler eventuelle uregelmæssigheder og sikrer optimale støbeforhold og er en del af det tillægsudstyr, som DISA udvikler til sine støbemaskiner.

”DISA MAC er et komplekst produkt, som er med til at forbedre DISAs kerneprodukt. Derfor er det vigtigt, at få det sikkert beskyttet. DISA opererer på mange markeder og det tænker vi med i IP-strategien, for at finde ud af hvilke patenter DISA skal ansøge om og i hvilke lande”, siger Lau Lund Olsen, European Patent Attorney og partner hos Guardian IP Consulting.

Især Kina er et af de markeder, hvor DISA er fokuseret på at beskytte sine IP-rettigheder, da der her findes et antal af konkurrenter, som er meget inspireret af DISAs design. Og vigtigheden af den brede IP-beskyttelse har været en øjenåbner for DISA.

”Vi har været på en rejse sammen med Lau i vores samarbejde. Tidligere havde vi meget fokus på patenter, men nu har vi også fokus på designbeskyttelse og brugsmodeller. Den læring om de mange aspekter ved IPR har givet os en mere nuanceret tilgang til området”, siger Per Larsen.

IP-strategi er indlejret i udviklingsprocesser

Som markedsleder har DISA et stort fokus på at investere i forskning og udvikling, så virksomheden kan beholde sin førende position. DISAs udviklingsstrategi indeholder faste skridt, som altid bliver fulgt, hver gang virksomheden laver et nyt produkt. Dette indebærer blandt andet at tage stilling til IPR tidligt i processen.

”Vi laver nye løsninger for at hjælpe vores kunder til bedre at kunne udføre deres arbejde, ikke for at løsningerne skal være patenterbare. Men derfor er det stadig et dybt indlejret skridt i vores udviklingsproces, at vi undersøger IP-mulighederne”, siger Per Larsen og fortsætter:

”Mit samarbejde med Guardian er nemt, fordi de forstår vores forretning og kender vores produkter på tværs, så vi taler det samme sprog. Det betyder meget for os, at de er med på hele vores rejse.”

For Guardian IP Consulting er det ligeledes vigtigt, at DISA har tillid til samarbejdet, og at det ikke blot handler om at lave gode patent- og designansøgninger, men også at give DISA den viden de har brug for, som at kunne give et hurtigt overblik over markeder og konkurrenter.

DISAs udvikling er et eksempel på, at det er essentielt at lave så gode produktforbedringer, at kunderne bliver ved med at købe produkterne og den kvalitet som hører med. Og her hjælper IP-beskyttelsen til at sikre DISAs banebrydende produkter, præcis som for 60 år siden.

Læs mere: Skal man have en patentstrategi?

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi har et af Danmarks største og stærkeste teams af europæiske patentkonsulenter og designkonsulenter, som rådgiver inden for mange tekniske områder. Tag gerne fat i os til en uforpligtende snak.

E-mail: mail@gipc.eu

Eller vælg at blive ringet op

Få værdifulde råd og tips

I nyhedsbrevet giver vores eksperter relevante råd og tips om aktuelle emner inden for patent og design.

Vi er stolte af at være blevet anerkendt som en af Europas førende patentkonsulentsvirksomheder af Financial Times.