BONESUPPORT: Produkter til industrien for medicinsk udstyr kræver en fokuseret patentstrategi

Det svenske ortobiologiske firma BONESUPPORT AB udvikler syntetiske erstatninger for knogletransplantater, der er effektive til behandling af patienter med brud og knoglerum forårsaget af traume, infektion, sygdom eller relateret kirurgi. Afhængigt af lovgivningsmæssige begrænsninger, nyhedsværdi og innovation kan produkterne have en lang vej til markedet. Ortobiologi er et overfyldt marked med masser af kendt teknik, hvilket gør det udfordrende at få patentbeskyttelse.

Normalt kan din krop selv helbrede et hulrum eller en knogledefekt, men i nogle tilfælde kan den ikke, for eksempel hvis hulrummet eller knogledefekten er for stor, eller hvis der er en underliggende sygdom, der reducerer knogleheling. Det er her, BONESUPPORTs CERAMENT®-produkter kan hjælpe. CERAMENT-familien af ​​produkter er keramiske knoglesubstitutter, der fremmer knogleheling.

CERAMENT har en pulverkomponent, der består af calciumsulfat og hydroxyapatit, der blandes med en væske til dannelse af en masse til injektion. Denne masse injiceres i et knoglehulrum eller defekt under operationen. BONESUPPORT har opnået patenter på både CERAMENT-sammensætningen og kitkomponenterne, for eksempel den kombinerede blandingsinjektionssprøjte, der sikrer en homogen blanding hver gang.

Alle CERAMENT-produkterne er designet til at resorberes og erstattes af ny knogle over 6-12 måneder, og to produkter indeholder antibiotika, som frigives for at beskytte knogleheling i tilfælde, hvor der er risiko for eller bekræftet infektion.

På vegne af BONESUPPORT har Guardian IP Consulting skrevet og indleveret patentansøgninger i flere dele af verden og især på det europæiske og amerikanske marked er BONESUPPORTs produkter i brug blandt ortopædkirurger i sundhedssektoren.

– Denne type produkt skal godkendes af forskellige myndigheder, og da det kan være svært at få det godkendt som et kombineret medicinsk udstyr og lægemiddel, for de produkter, hvor antibiotika er inkluderet, er det ikke altid nødvendigt at have mange patentfamilier til produkter som dette, siger Lars Pallisgaard Olsen, European Patent Attorney og partner hos Guardian IP Consulting og fortsætter:

– Det er en fordel at have et par få stærke patenter at forsvare, mens man øger markedsandelen. Patentomkostningerne i et firma som BONESUPPORT skal afspejle produkterne på markedet og i pipeline.

Hos BONESUPPORT, der har hjemme i Ideon Science Park i Lund, er forskningsleder Eva Lidén enig:

Vi forsøger at have så brede patenter som muligt, men nogle gange må vi vælge, hvad vi skal inkludere, fordi det ikke altid er muligt at have patentkrav så brede, som vi ønsker. Det er forskelligt hvad du kan patentere i Europa og i USA. Et bredt stærkt patent giver os også mere freedom-to-operate og opfinde ændringer og til at fokusere på dette ene produkt, samtidig med at vi fortsætter med at foretage forbedringer, hvilket kan være genstand for et nyt patent.

Eva Lidén, forskningsleder
Bonesupport

HØJ FAGLIG VIDEN ER AFGØRENDE I ET RESSOURCEINTENSIVT UDVIKLINGSOMRÅDE

Udviklingen af ​​BONESUPPORTs CERAMENT®-produktfamilie har taget mange år, og virksomheden har investeret i kliniske studier og sundhedsøkonomisk dokumentation for at få produkterne godkendt på forskellige markeder. Denne proces er omfattende og kræver kompetencer og ressourcer, og det er derfor vigtigt, at BONESUPPORT både kan tiltrække investorer og holde konkurrenter på afstand.

– Vi opererer i et område, hvor der er mange spillere og en risiko for at blive kopieret. Det er ikke let at finde de områder, hvor man kan få et patent, men det har vi gjort takket være Guardian, siger Eva Lidén og fremhæver Guardian IP Consultings faglige viden som en fordel ved samarbejdet:

– Vi har et tæt samarbejde med Guardian, og de håndterer vores ansøgninger, overvågning og alt andet, vi har brug for. Dette kræver dyb viden inden for kemi, og jeg sætter stor pris på, at Lars har brede kompetencer inden for dette udfordrende område og hurtigt forstår vores fokus.

Ud over de mange krav og kliniske undersøgelser, som BONESUPPORTs produkter skal gennemgå, drejer produkternes succes sig også om virksomhedens evner på markedet inden for hospitalsverdenen.

– Hospitalssektoren er hovedsagelig offentlig i Europa, men i andre dele af verden dominerer den private sektor, så det er vigtigt, at BONESUPPORT er opmærksom på, hvad der er efterspørgsel på blandt ortopædkirurger, så de kan tilpasse deres udvikling og dermed også deres patentstrategi, siger Lars Pallisgaard Olsen.

Det betyder, at BONESUPPORT regelmæssigt vurderer sin patentportefølje og konkurrenters aktiviteter og fokuserer på de patenter, der skaber kommerciel værdi, og derfor tilpasser virksomheden løbende sin IP-strategi.

Læs mere: Skal man have en patentstrategi?

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi har et af Danmarks største og stærkeste teams af europæiske patentkonsulenter og designkonsulenter, som rådgiver inden for mange tekniske områder. Tag gerne fat i os til en uforpligtende snak.

E-mail: mail@gipc.eu

Eller vælg at blive ringet op

Få værdifulde råd og tips

I nyhedsbrevet giver vores eksperter relevante råd og tips om aktuelle emner inden for patent og design.

Vi er stolte af at være blevet anerkendt som en af Europas førende patentkonsulentsvirksomheder af Financial Times.